Visionboard

Wat is een visionboard?

Een visionboard is een collage van beelden, teksten en foto’s die doelen, wensen en verlangens uitbeelden. Om doelen te bereiken moet je ze voor je zien alsof het al bereikt is. Je hersenen werken het meest optimaal met beelden, een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Visualisatie is de beste manier om van een wens een realiteit te maken.

 

Logic will get you from A to B ….
Imagination will take you everywhere
(Albert Einstein).

 

Krachtige tool om doelen te halen!

Een visionboard is een krachtige tool om de aandacht te richten op datgene wat iemand echt graag wil bereiken en dit ook werkelijk te realiseren. Visionboards dwingen om te kiezen en te focussen op wat echt telt. Een vision board werkt als een verrekijker. Hoe beter  afgestelt, hoe scherper het zicht, hoe duidelijker welke stappen te zetten en hoe sneller het doel wordt bereikt. De kracht van aandacht en herhaling motiveert en zet aan tot actie. Alles wat aandacht krijgt, groeit!

 

When goals & dreams become visualized they become one big leap closer to becoming REAL!

 

Beschrijving workshop:

Tijdens deze workshop maken de medewerkers hun doelen, talenten en ambities visueel door er een eigen visionboard (collage) van te maken. De collage laat zien waar hun intrinsieke motivatie ligt, waar ze energie van krijgen en wat hun bijdrage is aan de team- en organisatiedoelen. Ik zal de groep medewerkers hierin begeleiden door middel van reflectievragen en bewustwordingsoefeningen. Daarna maken de medewerkers hun visionboard door plaatjes, afbeeldingen en teksten te verzamelen die passen bij zijn of haar doelen, talenten en verlangens. Aan het einde presenteert ieder zijn eigen board en krijgt inzicht in wat er nog tussen zijn of haar doelen instaat en/of nodig heeft om ze te realiseren. Door de boarden op een plek te plaatsen die de medewerkers elke dag zien, worden ze gemotiveerd om stappen te zetten en activeren ze hun eigen ontwikkeling (en die van het team/organisatie).


Programma workshop:

* Uitleg van de workshop;
* De kracht van een visionboard;
* Reflectie en bewustwordingsoefening;
* Visionboard maken;
* Presentatie van ieders bijdrage;
* Aandacht geven is een keuze;
* Follow up dialoog.

Resultaten na de workshop:

✔ De medewerkers hebben helder wat hun doelen, talenten en   ambities zijn;
✔ De medewerkers zijn meer in verbinding met zichzelf, hun teamleden en werk;
✔ De eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en intrinsieke motivatie van de medewerkers is gestimuleerd.
✔ De onderlinge samenwerking en het teamgevoel is positief gestimuleerd;
✔ De medewerkers hebben meer focus op wat belangrijk is in het werk;
✔ Het board is input voor de dialoog over waar je staat en hoe het gaat in je werk.

Duur en tarief workshop:

Dit is afhankelijk van de groepsgrootte. De duur is minimaal een dagdeel. Prijs op aanvraag. De workshop wordt op maat gemaakt.

Interesse? Neem contact op: