Blog

De beste kaptein staat niet aan de kant!

Vorige week heb ik een workshop verzorgd over Persoonlijk Leiderschap op de Kader Dag van vakbond NU’91 voor verpleegkundigen en verzorgenden. Voor een zaal van 85 mensen spreken was echt uit mijn comfort zone, want dat doe ik niet zo regelmatig. En ja toch doe ik het en weet je waarom, omdat buiten je gebaande paden treden juist zo leerzaam is en voor groei zorgt. Er is lef voor nodig om je eigen koers te varen.                                                     "Als je altijd doet wat je deed, dan krijg je wat je altijd kreeg"

Lees meer »

Vakantie .... een moment van reflectie?!

Voor mij is de vakantieperiode altijd een goed moment voor reflectie. Weg uit mijn vertrouwde omgeving en een poosje in een andere omgeving en huisje vertoeven. Letterlijk afstand nemen van mijn huidige leven en loskomen van de dagelijkse dingen. Mijn ritme is tijdens de vakantie anders en vaak krijg ik leuke ideeën en mooie inzichten.   

Lees meer »

Verwachtingen ze kunnen behoorlijk in de weg zitten.

Gisterenavond was de terugkomavond van Boost je Vitaliteit en gaf een deelneemster aan dat ze zo gefrustreerd was over haar “project” om een nieuwe keuken te kopen. Wat bleek bij doorvragen en onderzoeken van de situatie …. Ze had torenhoge verwachtingen over het aankopen van haar keuken en had verwacht dat dit 1 groot feest zal zijn. De realiteit was echter anders…. De medewerkers in de winkel gaven niet de aandacht die ze graag wilde, reageerde niet op de manier waarop zij dat graag gezien had, dachten niet genoeg met haar mee en begrepen haar wensen onvoldoende. Na 3 bezoeken aan diverse keukenwinkels had ze nog geen nieuwe keuken en zelfs géén offerte voor een nieuwe keuken. Ze had verwacht dat nu ze alleen woont in haar nieuwe huis en het allemaal zelf kan bepalen, dat het dan heel leuk en gemakkelijk is om een mooie keuken te kopen.

Lees meer »