Yoga

Yoga is sinds 2008 niet meer weg te denken uit mijn leven. Yoga heeft mij vooral lichaamsbewustzijn, ontspanning en balans gebracht. Na mijn 2e burn-out ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Ik leefde veel in mijn hoofd en niet in mijn lijf. Mede door de yoga ben ik mijn eigen lichaam veel beter gaan leren kennen. Waar liggen mijn grenzen, hoe voel ik me, welke emoties ervaar ik, waar voel ik deze in mijn lijf, welke signalen geeft mijn lichaam af? Welke behoeftes en verlangens heb IK in plaats van wat verwacht de ander van mij (pleasen was mijn 2e natuur). Ik ben steeds dichter bij mijn eigen essentie gekomen.

 

Na 17 jaar gewerkt te hebben als HR Adviseur bij de Rabobank kreeg ik een kans om op een fijne manier uit de organisatie te gaan. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen om mijn eigen hart en instinct te gaan volgen. Dit was het moment waarop ik mijn yogaopleiding ben gaan volgen en als zelfstandig coach ben gestart. Ik voelde al een tijd het verlangen om zelf yogalessen te geven en alle positieve effecten van yoga te delen. Ook wilde ik yoga toegankelijk maken voor iedereen. Het geeft mij veel voldoening om mensen nog meer in hun kracht zetten als coach en als yogadocente.

 

In mijn lessen creëer ik een warme veilige sfeer en vind ik persoonlijke aandacht belangrijk. Mildheid voor jezelf en lichaamsbewustzijn staan centraal. Ik werk soms met thema’s en met de 5 elementen vanuit de Chinese geneeskunde. Het allerbelangrijkste vind ik dat mensen weer bewust aandacht hebben voor zichzelf en het contact met zichzelf versterken. Zodra de lente zich aandient, kriebelt het bij mij om buiten yoga te doen. Buiten yoga doen vind ik het meest fijne wat er is.Het gevoel van 1 zijn met alle elementen en al je zintuigen doen mee. Het geeft de yoga een extra fijn gevoel. 

Wat leerlingen zeggen over ....

“Ik leer mijn lijf steeds beter kennen”

De yogalessen van Mirjam vind ik superfijn! Mirjam beweegt met je mee en speelt in op jouw behoeften, meer yin of juist meer yang of gewoon hatha. Daarbij wordt het nooit saai, omdat Mirjam elke les weer een nieuw programma aan oefeningen bedenkt, afgestemd op jouw behoeften. Mirjam checkt goed hoe je de yogapose uitvoert. Ze zet je waar nodig net wat beter in de yogapose en laat je voelen waar je nog meer ruimte hebt. Kortom, hele fijne lessen waarbij je je lichaam elke keer weer een stukje beter leert kennen.

Vivienne, Learning & Development Specialist

“Aandacht voor mezelf”

Mirjam is een ervaren gepassioneerde yogadocente. Ze richt zich met al haar aandacht op haar yogi’s. Mirjam haar les is elke keer weer een rustpunt in mijn hectische bestaan, waarbij ik leer om aandacht te hebben voor mezelf en te zorgen voor mijn innerlijke balans. De prachtige locatie draagt hier ook aan bij. De yogales is echt een cadeautje voor mezelf!

Karin Muller, functie: Business Manager

“Ik geniet”

Ik geniet enorm van de rust die Mirjam uitstraalt, haar energie, haar stemgeluid, haar kennis van zaken en natuurlijk de yoga oefeningen op zichzelf. 

Yvonne, yogini

 

Yoga leert ons om lichaam en geest te verenigen.  
In contact komen met je werkelijke zelf en jezelf in balans brengen.