Wie is Mirjam?

 

Ik ben een echt "mensen mens" en ik houd van diversiteit, reizen, avontuur, yoga, suppen, bewegen en samen dingen ondernemen. De natuur is voor mij een inspiratiebron
en een plek om mijzelf op te laden.

 

Persoonlijke ontwikkeling is wat mij drijft in het leven. Ik leer door te doen en te ervaren, een mens van de praktijk. Ontwikkelen doe je je leven lang, want het leven is een continue proces van verandering. Zo ben ik zelf ook voortdurend in ontwikkeling om te zijn wie ik werkelijk ben. Mijn verlangen om coach/counselor te worden is ontstaan door een keerpunt in mijn leven, een burn-out.

Om mensen professioneel te kunnen ondersteunen, ben ik de 3-jarige opleiding tot Master Coach / Counselor gaan volgen bij het Europees Instituut De Baak. Deze opleiding heeft mij naast mijn professionele ontwikkeling ook persoonlijke bewustwording, verdieping en heling gebracht. De afgelopen jaren heb ik dan ook een grote transformatie doorgemaakt waardoor ik krachtiger en gelukkiger in het leven sta. Ik ben meer mijn hart en instinct gaan volgen en probeer mijzelf minder aan te passen. Dit gaat met vallen en opstaan en hierin leer ik nog elke dag.

 

Jezelf anders voordoen dan je bent, is een leugen naar jezelf. Ik heb geleerd om mijn eigenheid meer te koesteren. Ik ben het waard!

Ik wil graag bijdragen aan een mooiere wereld. Dit doe ik door mijn eigen wijsheid, kennis en levenservaring door te geven aan anderen. Het is mijn missie om mensen verder in verbinding te brengen met hun innerlijke kracht, zodat ze meer liefde en geluk ervaren in hun leven.

Het geeft mij veel energie om mensen, teams en organisaties tot volle bloei te brengen en te activeren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het is elke keer weer een mooi cadeau om mensen  te zien groeien in hun autonomie.

In mijn begeleiding ga ik voor: bewustwording, helderheid,
groei en zelfinzicht.

 

Mijn kwaliteiten:

Ik ben enthousiast, gedreven en optimistisch ingesteld. Ik ben goed in contact maken en het neerzetten van een veilige setting. Ik kan goed actief luisteren, doorzie snel de kern van een probleem en leg verbanden. Mijn positieve blik neem ik, naast mijn betrokkenheid, empathie, kennis en ervaring mee in mijn aanpak als coach & counselor. Ik ben integer, scherp en vind het leuk om je op een vriendelijke manier te spiegelen en confronteren.

 

Mijn werkwijze:

In mijn werkwijze ben ik pragmatisch, intuïtief, creatief en samenwerkingsgericht. Eigen verantwoordelijkheid en ervaringsleren staat centraal.


Ik maak gebruik van meerdere coachtechnieken en methoden uit oosterse en westerse stromingen, waarbij het lichaam een belangrijk instrument is.

Het traject wordt afgestemd op jouw vragen met een afgesproken focus en doel. De werkvormen stem ik op jou en de sessie af.

Als coach/counselor help ik je om bij je eigen antwoorden en oplossingen te komen. Ik begeleid jou in je proces van waar je bent naar waar je wilt zijn. Ik kijk naar het geheel, wat is het achterliggende probleem, de kern in plaats van het symptoom.

Van jou verwacht ik een actieve houding, de wil om aan je persoonlijke doelen te werken en hiervoor eigenaarschap te nemen.  


Ik hoop je te ontmoeten in mijn praktijk!

Warme groet, Mirjam  Mijn achtergrond:


* Master Coach & Counselor, Post HBO, Europees Instituut 
* Human Resources Manager, Post HBO, Hogeschool
* Jaartraining werken met lichaamstaal, De Alchemist
* Als zzp-er werkzaam als COACH bij GORT Coaching
* Yoga & mindfulness, yin yang yoga teacher trainer (200 hrs)

* Co-trainer 1e jaar Basic Coaching, Europees Instituut van De Baak
* Mede eigenaar geweest van I AM Developing:
   Trainer, Developer, Advisor
* 16 jaar ervaring als HR Business Partner, HR Advies 
   bij Rabobank. Rollen: procesbegeleider, coach, expert,
   change manager en trainer
* Expertise gebieden: empowerment, diversiteit, vitaliteit, 
   leren en ontwikkelen, cultuur en leiderschap


Mijn visie:

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft potentie. Ik geloof in heelheid en dat alle antwoorden in jezelf besloten liggen. Als mens word je gevormd door je omgeving en ontwikkel je overlevingsstrategieën waardoor je verwijderd kan raken van je eigen oorspronkelijkheid. Hierdoor kan het niet lekker lopen in je werk/leven en kunnen mogelijk klachten en problemen ontstaan.

Om helemaal jezelf te kunnen zijn, moet je je soms letterlijk loswerken uit de "mal" waarin je bent gegoten. Je familie, je sociale omgeving, je cultuur, bepalen voor een groot gedeelte met welke normen, waarden en overtuigingen jij leeft.

In mijn begeleiding probeer ik mensen weer terug te brengen bij hun eigen essentie en innerlijke kracht.


Pas als je loslaat wat niet meer bij je past, schep je ruimte voor jezelf!