Lente Detox Yin Yoga Workshop

Wat houdt het in?

In deze Lente detox yin yoga workshop staat het element hout centraal.

We gaan op een fijne manier werken aan het in balans brengen van de meridianen van het hout element zodat er een vrije stroming van energie kan komen. Dit zorgt ervoor dat je  meer kracht hebt om de nieuwe cyclus van de lente vorm te geven.

In een klein knus groepje van max 4 deelnemers, krijg je:

  • Een prettige yin yoga serie van 90 minuten;
  • Een meditatie en eindontspanning;
  • Uitleg over het houtelement en de bijbehorende meridianen: de lever en de galblaas;
  • Inzicht in je eigen hout energie;
  • Tips voor het hout element;
  • Thee en lekkernijen.

De 5 elementen

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) deelt alles in volgens de vijf elementen. De energie in die 5 elementen verloopt net zoals in de natuur. Er is beweging, verandering en herhaling en dat alles volgens vaste patronen. Het vormt de basis van het hele universum: in de natuur en in de mens. Elk element is verbonden met een seizoen, delen van de dag, organen, smaken, kleuren, richtingen en emoties

Datum, locatie en kosten:

Datum: woensdag 21 maart 2018 van 19.30 tot 22:00 uur

Kosten: € 22,50 incl. thee en lekkernij

Locatie: Praktijkruimte SAKURA, Prins Bernhardstraat 12, Bunnik

* Ervaring met yin yoga is niet nodig. Aanmelding zie hieronder! 
 

Het element hout - lente

De lente is een periode van groei en ontwikkeling. De natuur wordt wakker en er is meer licht, warmte, zon en groei. Er is een naar boven gerichte energie die alles opnieuw doet groeien. Alles is in beweging en komt naar buiten. Zaadjes die onder de grond hebben gerust, steken hun kopjes boven de grond uit.
Bomen en planten lopen uit. Er wordt vorm gegeven aan een nieuwe cyclus waar volop groei en ontwikkeling is. Een tijd om dingen uit te werken en ermee naar buiten te komen.

Volgens de principes van TCG is hout het element van de lente. Hout heeft als belangrijkste functie om alles goed te laten stromen, zodat er géén blokkades zijn en ook alles in de juiste richting stroomt. Hout geeft je de energie om te bruisen en te groeien. Het is actieve, sterke en bewegende energie.

Zit je goed in je hout element dan ben je ondernemend en creatief uitvoerend. Je hebt de kracht en de moed om je levensplannen uit te werken en vorm te geven en doet dit met humor.  

Aanmelding: