Winter wellness yin yoga workshop

Wat houdt het in?


In deze winter wellness yin yoga workshop staat het element water centraal.

We gaan op een fijne en ontspannen manier werken aan het in balans brengen van de meridianen van het water-element, zodat je fysiek, mentaal en emotioneel helemaal klaar bent voor het winterseizoen!


In een klein knus groepje van max 4 deelnemers, krijg je:

  • Een heerlijke yin yoga serie van 90 minuten;
  • Een meditatie en eindontspanning;
  • Uitleg over het waterelement en de bijbehorende meridianen:
    de nieren en de blaas;
  • Inzicht in je eigen waterenergie;
  • Tips voor het waterelement;
  • Thee en lekkernijen.

 

De 5 elementen

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) deelt alles in volgens de vijf elementen. De energie in die 5 elementen verloopt net zoals in de natuur. Er is beweging, verandering en herhaling en dat alles volgens vaste patronen. Het vormt de basis van het hele universum: in de natuur en in de mens. Elk element is verbonden met een seizoen, delen van de dag, organen, smaken, kleuren, richtingen en emoties.

 

 

Datum, locatie en kosten:


Datum:
zondag 21 januari 2018 van 19.30 tot 22:00 uur

Kosten: € 22,50 incl. thee en lekkernij


Locatie: Praktijkruimte Sakura, Prins Bernhardstraat 12 in Bunnik

* Ervaring met yin yoga is niet nodig!  Aanmelding zie hieronder.

 

Het element water - winter

De winter is een periode van rust en bezinning. De natuur trekt zijn energie naar binnen en gaat slapen. Zo bereidt de natuur zich voor op de wedergeboorte, de Lente. De ener­gie is opgegaan in de zaden die diep in de aarde verborgen liggen te wachten op activatie door de Lente.

Volgens de principes van TCG is water het belangrijkste element van de winter. De energie van water heeft net als de winter te maken met rust, naar binnen keren en energie sparen. Het is een tijd voor pas op de plaats zowel fysiek maar zeker ook niet-fysiek.
 

Een evenwichtig water-element laat ons het leven met vertrouwen en kalmte doorlopen. Het geeft ons een gevoel van kracht en maakt ons ervan bewust, dat we zelfs het hoofd kunnen bieden aan moeilijke situaties. Het water-element zorgt voor eindeloze creativiteit en een liefde voor ontspanning en stilte.

Aanmelding: